معرفی لوله آزمایش های مختلف آزمایشگاه

معرفی لوله آزمایش های مختلف آزمایشگاه

معرفی لوله آزمایش های روتین آزمایشگاه

در آزمایشگاه از لوله جهت جمع آوری و جداسازی و انجام تست های آزمایشگاهی استفاده می شود. عموماً جهت انجام تست های آزمایشگاهی از سرم یا پلاسمای خون استفاده می شود. لوله در آزمایشگاه برای جدا سازی سرم خون کاربرد دارد،سرم بخش مایع خون پس از لخته شدن می باشد. در واقع سرم فاقد پروتئین های انعقادی می باشد. لوله های جمع آوری سرم خون قادر به جداسازی موثر سرم از سلول های خونی و فیبرین به کمک سانتریفیوژ می باشند و در نهایت سرم را بدون ورود هر گونه آلودگی در حین آماده سازی برای طیف گسترده ای از تست های روتین و تخصصی از قیبل شیمیایی ، ایمونولوژی و سرولوژی آماده می کنند.

به بخش مایع خون سرم و یا پلاسما گفته می شود. چنانچه از مواد ضد انعقاد استفاده شود، به بخش مایع خون پلاسما گفته می شود و چنانچه بدون ماده ضدانعقاد باشد، بخش مایع که در بالای لخته وجود دارد ، سرم گفته می شود.

 

مواد انعقاد کننده خون یا ضد انعقاد کننده موجود در لوله آزمایش ها از قرار زیر می باشند...

·       EDTA K2

·       EDTA k3

·       Sodium Citrate

·       Clot activator

·       لیتیوم هپارین

·       ژل مخصوص جداسازی

 

لوله آزمایش به طور کلی  در دو نوع موجود است

·       لوله آزمایش ساده:

لوله آزمایش ساده شامل یک لوله ساده همراه با ماده ضد انعقاد یا تسریع کننده انعقاد (clot activator) می باشد که برای خون گیری حتما باید از سرنگ و سوزن استفاده شود.

·       لوله آزمایش ونوجکت(وکیوم):

لوله خونگیری خلاء (Evacuated tube) یا لوله ونوجکت (venoject) با نام تجاری واکیوتینر (vacutainer)

این لوله با ایجاد خلاء باعث مکش خون از ورید به داخل لوله شده و عمل خونگیری  را تسهیل و امکان ایجاد آلودگی را به حداقل میرساند .

برای خون گیری هم از سرنگ معمولی می توان استفاده کرد و هم لوله ونوجکت عملکرد لوله ونوجکت بدین گونه است  که ابتدا سوزن دو طرفه به همراه نگه دارنده(هولدر) وارد ورید شخص شده و سمت دیگر سوزن پوشش پلاستیکی شیشه خلاء را سوراخ کرده تا در نتیجه به دلیل اختلاف فشار به داخل لوله مکیده شود. نکته قابل توجه در مورد این لوله ها این است که میزان همولیز ایجاد شده در لوله های خونگیری در هنگام استفاده از سرنگ عادی 16 درصد است که در صورت استفاده از تکنیک های صحیح سیستم خونگیری در ونوجکت این میزان به 6/1 درصد کاهش می یابد.

بنابراین بهتر است در خون گیری از سیستم لوله های خلاء استفاده کنیم.

معرفی انواع لوله ونوجکت

ردیف

نام لوله ونوجکت

توضیح مختصر

بیشترین کاربری

قیمت

تصویر

1

لوله ونوجکت EDTA k2/k3-درب بنفش

لوله های EDTA برای انجام تست های هماتولوژی به کاربرده می شود.EDTA در دیواره داخلی لوله اسپری شده است تا به محض ورود خون با آن مخلوط شود و از لخته شدن خون جلوگیری می کند.

EDTA  یا همان نمکهای تری پتاسیم یا دی پتاسیم اتیلن دی آمین تترا استیک اسید یک ماده آلی ضد لخته می باشد که برای افزایش حلالیت، آن را با کاتیون فلزات ترکیب می کنند.
از انواع آنها می توان به K2EDTA و K3EDTA اشاره کرد که از ضد لخته های توصیه شده توسط شورای بین المللی استاندارد در هماتولوژی می باشد .
این ماده برای جلوگیری از فعالیت آبشاری فاکتور های انعقادی بکار می رود و هیچ تاثیری بر تعداد سلول های خونی ندارد.

 

آزمایشگاه تشخیص طبی،آزمایشگاه اصلاح نژاد دامی

 

 

 

2

لوله ونوجکت لخته –درب قرمز

لوله های لخته برای جمع آوری سرم برای تست های آزمایشگاهی که نیاز به سرم دارد استفاده می شود. دیواره داخلی لوله با مواد clot activator پوشش داده شده است که موجب لخته شدن سریعتر خون می شود. این امر از همولیز خون نیز جلوگیری می کند. در نهایت با سانتریفیوژ سرم از سلول های خونی و فیبرین جدا شده وبرای انجام انواع تست ها ی مورد نظر آماده می شود.

 

آزمایشگاه تشخیص طبی،آزمایشگاه اصلاح نژاد دامی،کلینیک هایی که خدمات PRP ارائه میدهند.

 

 

 

3

لوله ونوجکت ژل دار-درب زرد

 

این لوله ها به آماده سازی سرم با کیفیت بالا کمک می کند. داخل لوله در قسمت انتهایی مقداری ژل وجود دارد که یک ماده خالص است و خواص فیزیکی و شیمیایی بسیار پایداری دارد. ژل یک واسط فیزیکی و شیمیایی پایدار بین سرم و RBC است.در حین سانتریفیوژ نیروی وزنی به ژل وارد می شود که باعث کاهش ویسکوزیته ژل و جریان یافتن آن می شود .به دلیل داشتن اختلاف دانسیته ما بین سلول های خونی و سرم در میان این دو قرار می گیرد. بدین ترتیب استخراج سرم خون راحت تر صورت می پذیرد و همچنین در صورت واژگون شدن لوله، خون با سرم مخلوط نمی شود. جداسازی بین سلول ها و سرم برای این است که RBC از گلوگز خون برای تغذیه استفاده نکند.

توجه : در این نوع لوله ها ماده کلات اکتیو هم اسپری شده است...

آزمایشگاه تشخیص طبی،آزمایشگاه اصلاح نژاد دامی،کلینیک هایی که خدمات PRP ارائه میدهند

 

 

4

- لوله ونوجکت- PT-PTTسدیم سیترات-درب آبی

لوله خون گیری PT-PTT حاوی ضد انعقاد سدیم سیترات با غلظت %3.2 می باشد که برای انجام تست های انعقادی، مطالعه عملکرد در پلاکت ها و سرعت رسوب خون (ESR) مناسب می باشد. در خصوص تست های ضد انعقادی این ماده باعث حفظ فاکتور V, VII می شود. این لوله برای انجام آزمایش های انعقادی نظیر PTT و PT و فیبرینوژن مورد استفاده قرار میگیرد.

آزمایشگاه تشخیص طبی

 

 

 

5

6

لوله ونوجکت سدیم هپارین -درب سبز

لوله ونوجکت لیتیوم هپارین -درب سبز

لیتیم هپارین و سدیم هپارین از مواد ضد انعقاد هستند که با فعال کردن آنتی ترومبین باعث لخته زایی می شوند.

ضدانعقاد هپارین خیلی سریع در سنوز خون عمل می کند. از لوله هپارین برای جمع آوری خون جهت تست بالینی پلاسما، رئولوژی خون(Rheology) و ... استفاده می شود. برای بدست آوردن بهترین انحلال پذیری، طی فرایند خاصی لیتیوم هپارین به دیواره ی داخلی اسپری می شود و سپس خشک می شود.لوله هپارین به آماده سازی پلاسما نه تنها برای تست های بیوشیمی اورژانسی بلکه برای تست های رئولوژی خون نیز کمک می کند.

آزمایشگاه تشخیص طبی

 

 

 

7

لوله ونوجکت بدون مواد افزودنی  -No additiveدرب سفید

لوله ونوجکت فاقد مواد افزودنی بوده و جهت جداسازی سرم خون از سلول های خونی و فیبرین در همه آزمایشات استفاده می شوند.
این نوع لوله به جهت جداسازی طبیعی خواص فیزیکی و شیمیایی سرم را حفظ می نماید.

توجه:در مورد تهیه کیت های PRP از لوله های no additive استفاده می شود.

 

کلینیک هایی که خدمات PRP ارائه میدهند

 

 

 

8

لوله ونوجکت ESR

در دو مدل دستی و دستگاهی موجود است

برای نمونه برداری خون و تعیین میزان رسوب گلبول های قرمز خون (Erythrocyte Sedimentation Rate)  برای پیگیری بیماری های التهابی و عفونی ویا تائید حضور بیماری های التهابی براساس روش westergren  استفاده می شود.

 لوله خونگیری ESR دستگاهی به گونه ای طراحی شده است که نیازی به پیپت سدیمان ندارد و دقت نتایج آزمایش و سهولت استفاده از آن در مقایسه با روش دستی بیشتر است.

آزمایشگاه تشخیص طبی

 

 

ملزومات خون گیری لوله ونوجکت

1

هولدر

هولدر لوله ونوجکت ،یکی از اجزای ست خونگیری خلاء است که برای نگه داری ایمن و بدون آلودگی لوله های جمع آوری خون استفاده می شود و یک مهر و موم مطمئن و خلاء داخل لوله ها ایجاد می کنند .همچنین به مصرف کننده کمک می کنند تا از ایمنی OSHA پیروی کنند.

توجه:هر هولدر حداقل برای 100بار خون گیری قابل استفاده است و بدلیل اینکه هیچ تماسی با خون پیدا نمیکند ، مشکل آلودگی ندارد و نیازی به تعویض آن در هر مرتبه از خون گیری نیست

ساختار این هولدر ها به گونه ای استاندارد طراحی می شوند که  سازگار با تمامی برند های لوله ونوجکت  می باشند.

-

 

 

2

سرسوزن ونوجکت

یک نوع سوزن دو طرفه می باشد که در سایز ها مختلف و رنگ های مختلف در بازار وجود دارد.

روتین ترین سایز گیج شماره 21 می باشد که با رنگ سبز مشخص می گردند.
هر سوزن یکبار مصرف است و برای هر خون گیری حتما باید تعویض گردد.

-

 

 

3

پد الکلی یا الک پد

پد الکلی محصولی یک‌بارمصرف و مناسب ضدعفونی پوست و انواع سطوح کوچک بوده و بسته‌بندی آن باعث پیشگیری از ورود هرگونه آلودگی به فرآیند خون گیری می گردد

-

 

 

4

گارو کشی یا تورنیکت

به طور کلی، تورنیکت به هر وسیله ای که استفاده از آن، باعث کاهش یا قطع شدن جریان بشود، گفته میشود.

این محصول در دو نوع بزرگسال و خردسال وجود دارد

-

 

 

مطالب مرتبط

1393/11/15
تعداد کلیک : 5494
قیمت ها بشرح ذیل تقدیم میگردد. لوله 100*16 جنس:پتروشیمی تبریز وزن:5/75گرم بسته بندی:بسته 80عددی قیمت:80تومان   لو
1395/02/23
تعداد کلیک : 5635
لیست قیمت محصولات شرکت لابترون سال 95 در منوی "محصولات"->"کاتالوگ ها"->"دستگاه ها"قابل مشاهده است .
1394/06/10
تعداد کلیک : 4442
استاد/پژوهشگر محترم با عرض ادب و احترام با کاهش مجدد قیمت ملزومات کشت سلول و کلیه محصولات spl